Ariston Kombi Servisi ve Kombi Tamir İşlemi Avantajı

Ariston Kombi Servisi ve Kombi Tamir İşlemi Avantajı

Kışın ısınma yazın sıcak su ihtiyacımızı karşılayan kombilerin arıza vermesi durumunda bu sorunun bir an önce halledilmesi gerekmektedir.Servis 0(242) 325 88 33

Ariston kombi

Kışın ısınma yazın sıcak su ihtiyacımızı karşılayan kombilerin arıza vermesi durumunda bu sorunun bir an önce halledilmesi gerekmektedir. Günlük hayatı sekteye uğratabilecek bu sorun için bazı arıza önerilerini ve sebeplerini sizler için derledik.

·       110 arıza kodu aldığınızda ariston kombi ısıtma problemi var demektir. Sensör arızaları sebebiyle aldığınız bu uyarı uzman ekip tarafından değerlendirilmelidir.

·       201 numaralı arıza kodu alındığında ise sıcak su sensöründe arıza olduğunu bildirmektedir. Bu durumda kombi sıcak su akışını keser.

·       202 numaralı arıza kodu aldığınızda kombinizin su bar basıncının düşük olduğunu göstermektedir. Kombinize su vermeyi denedikte ve resetledikten sonra, hala bu sorun devam ediyorsa su tankı sensörlerinde arıza olduğunu göstermektedir. en kısa sürede ariston kombi tamiri yapan firmamıza ulaşmalısınız.

·       205 numaralı kodu aldığınızda ise güneş kolektörü isimli parçanın kısa devre yaptığını veya arızalandığını göstermektedir. sensöre su gelmiş olma ihtimalinide göz önünde bulundurmalı ve ariston kombi servisi araması yapmalısınız.

·       301 numaralı arıza kodu ekrana yansıdığında eprom kısmında meydana gelen bir hata olduğunu belli etmektedir. Cihazınıza reset attıktan sonra bir süre bekleyip, sorun devam etmesi halinde uzman yardımına başvurmak gerekmektedir.

·       401 numaralı arıza kodu aldığınızda bu ana kartla ilgili bir problem var demektir. Kesinlikle dokunmamanız, cihazı kapatarak hemen yetkili servisi aramanız gerekmektedir.

·       501 numaralı arıza koduğunu aldığınızda, kombinin ateşleme yapmadığını gösterir. Reset attığınız halde sorun devam ederse ateşleme valfinde sıkıntı olabilir. Kombi tamiri için uzman yardımı almanız gerekmektedir. Ariston servisi bünyesinde çalışan ekip arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacaktır.

·       SP1- SP2- SP3 kodları ise sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü denemede ateşlemenin başarısız olduğu anlamına gelmektedir. Çakmak bağlantısı ve gaz valfi kontrol edilmeli, sonuç alınamıyorsa cihazın kapatılıp yetkili servisin gelmesi beklenmelidir.

Kombi arızanız bu saydığımız kodlardan olmayabilir. Çok geniş kapsamlı bir konu olduğu için hepsine burada değinemedik. Kombiler hassas cihazlar olduğu için çok fazla müdahale etmemek ve size en yakın ariston kombi servisi ile irtibata geçmelisiniz.